بوی بد بدن و روش‌های رفع آن

بوی بد بدن و روش‌های رفع آن

بوی بد بدن گاهی می‌تواند فرد و اطرافیانش را آزرده خاطر کند و شخصی که بوی ناخوشایند دارد را به انزوا بکشاند. در این مقاله علت بوی بد بدن و راه‌های رفع آن را شرح خواهیم داد.

سوالات پر تکرار

چرا بدن بوی بد می‌دهد؟

بوی نامطبوع بدن به عوامل مختلفی چون عدم شستشوی به موقع، باکتری‌های سطح پوست، نوع تغذیه و برخی از بیماری‌ها بستگی دارد.

آیا تعریق بوی بد ایجاد می‌کند؟

عرق بویی ندارد اما در مواجهه با باکتری‌های بدن بوی بد ساطع می‌کند.

روش‌های جلوگیری از بوی بد بدن چیست؟

ابتدا باید علت بوی بد را بیابید و بعد آن را درمان کنید. یا این‌که می‌توانید با داروها یا بوتاکس میزان تعریق را کنترل کنید.

آیا بوتاکس زیر بغل بوی بد بدن را از بین می‌برد؟

بوتاکس زیر بغل موجب می‌شود کمتر عرق کنید و عرق کمتری با باکتری‌های پوست برخورد کند. در نتیجه بوی بد بدن بسیار کم خواهد شد.

بوی ناخوشایند بدن و معضلات آن

آیا تا به حال بعد از اتمام یک ورزش شدید یا سپری کردن یک بعدازظهر داغ بیرون از خانه، بوی بدی را حس کرده اید؟ وقتی متوجه شده اید که این بو از شما می آید چه حالی پیدا کرده‌اید؟ برخی از ما بوی نامطبوع قوی‌تر و تندتری نسبت به دیگران منتشر می کنیم.

اغلب اوقات بوی بدن مشکل ساز نیست و دوش گرفتن به سرعت آن را از بین می برد. اما اگر متوجه تغییر در بوی بدن شدید یا خیلی بیشتر از حد معمول عرق می‌کنید، می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری پزشکی باشد که نیاز به درمان دارد.

علت بوی بد بدن

معمولا وقتی عرق می‌کنید بو می‌گیرید. اما جالب است بدانید عرق به خودی خود بو ندارد. بلکه وقتی با باکتری‌های پوستتان تماس پیدا می‌کند و باکتری‌ها  مرطوب می‌شوند از شما بوی بد برمی‌خیزد‌. این بو می‌تواند شیرین، ترش، تند یا شبیه بوی پیاز باشد. ممکن است فردی بوی نامطبوع بدن داشته باشد اما عرق نکند. برعکس فردی می‌تواند بیش از حد تعریق کند اما بوی ناخوشایندی ندهد. این امر در واقع به این دلیل است که بوی بدن در نتیجه‌ی نوع باکتری روی پوست شما و نحوه تعامل آن با عرق ایجاد می‌شود‌. دو نوع غده عرق وجود دارد. آکرین و آپوکرین. آپوکرین که در زیر بغل و کشاله ران وجود دارد مسئول تولید بوی بدن است.

"عوامل

عوامل بوی بد بدن

بوی بد زمانی از شما ساطع می‌شود که باکتری‌های روی پوستتان با عرق تماس پیدا می‌کند. پوست به طور طبیعی با باکتری پوشیده شده است. وقتی عرق می‌کنید آب، نمک و چربی با این باکتری‌ها ترکیب می‌شود و می‌توانند بوی بد ایجاد کنند.

عواملی مانند غذاهایی که می خورید، هورمون ها یا داروها می توانند بر بوی بدن تأثیر بگذارند. هر بار که عرق می کنید، این احتمال وجود دارد که بوی نامطبوع بدن تولید کنید. برخی افراد نسبت به افراد دیگر بیشتر در معرض بوی بد بدن هستند. عوامل دیگری که می توانند بر بوی بدن تأثیر بگذارند عبارتند از: ورزش، استرس یا اضطراب،  آب و هوای گرم، اضافه وزن داشتن و ژنتیک

۱. بیماری‌های مرتبط با بوی بد

افرادی که بیش از حد عرق می‌کنند و همیشه پوستشان مرطوب است بیشتر از خودشان بو ساطع می‌کنند. این افراد ممکن است مبتلا به هایپرهیدروزیس یا بیش عرقی باشند. معمولا این اختلال در تعریق بدون علت خاصی رخ می‌دهد. اگر ادامه‌دار باشد می‌تواند به دنبال یک مشکل پزشکی به وجود آید.

زنانی که در آستانه‌ی یائسگی قرار دارند بیش از حد معمول گر می‌گیرند و عرق می‌کنند. پرکاری تیروئید نیز متابولیسم بدن را بالا برده و موجب تعریق بیش از حد می‌شود. بیماری‌های عفونی و مشکلات کبد و کلیه می‌توانند موجب بوی بدن شوند.

دیابت نیز می‌تواند عامل بوی بد باشد. زمانی که سطح قند خون بالا می‌رود و بدن قادر نیست به مقدار کافی انسولین ترشح کند بدن برای تامین انرژی سلول‌های چربی را استفاده می‌کند و همین موجب بوی ناخوشایند می‌شود.

بیشتر بخوانید: اسکین تگ یا منگوله پوستی چیست؟

۲. اثر نوع تغذیه بر بوی بد

جمله‌ی «شما آنچه که می‌خورید هستید» احتمالا به بوی بدن اشاره دارد. اگر  غذاهایی بخورید که غنی از سولفور است ممکن است بوی بدنتان تند شود. سولفور بوی تخم‌مرغ گندیده می‌دهد. وقتی با عرق بدن ترکیب شود بوی ناخوشایندی ساطع می‌کند. مثال‌هایی از سولفور مواد غذایی زیر هستند:

  • پیازها
  • سیر
  • کلم برگ
  • گل کلم
  • کلم بروکلی
  • گوشت قرمز

مواد غذایی دیگری که بر بوی بدن تاثیر می‌گذارند شامل موارد زیر هستند:

  • مونوسدیم گلوتامات (یک ماده افزودنی بر غذاهای فراوری شده)
  • کافئین در نوشیدنی‌ها
  • ادویه‌جات مثل زنجفیل و دارچوب
  • سس تند و غذاهای تند دیگر
  • الکل

 

روش‌های درمانی پزشکی بوی بد بدن

روش‌های درمانی پزشکی بوی بد بدن

اگر بوی بدنتان شما را کلافه کرده است و چاره‌ای برایش ندارید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک ابتدا عامل بوی بد بدنتان را با بررسی سابقه بیماری‌ها و داروهای مصرفی و سبک زندگیتان پیدا می‌کند وسپس با توصیه‌های پزشکی و تجویز دارو یا روش‌های دیگر در صدد رفع آن برمی‌آید.

۱. بوتاکس زیر بغل

تزریق بوتاکس در زیر بغل یک روش درمانی مطمئن برای رهایی از شر بوی بد است. این روش، بهترین متد درمانی برای کنترل تعریق است. شما برای حداکثر شش ماه می‌توانید با بلاک کردن غده‌های عرقی توسط بوتاکس از شر عرق زیر بغل و به واسطه‌ی آن از بوی ناخوشایند خلاصی یابید. در ضمن در هوای شرجی شمال و عرق‌ریزان تابستان، لباستان را از لکه‌های بزرگ عرق دور نگه می‌دارد. کلینیک الگانت، مجهزترین مرکز پوست، مو و زیبایی ساری با مشاوره رایگان پزشک، تزریق بوتاکس زیر بغل را برای شما اصولی و به بهترین نحو انجام خواهد داد.

می‌توان از تزریق بوتاکس برای جلوگیری از تعریق کف دست نیز استفاده کرد. برخی افراد کف دستشان خیلی عرق می‌کند و موقع دست دادن معمولا معذبند. پزشک خیلی راحت می‌تواند این مشکل را با بوتاکس حل کند.

۲. تجویز دارو برای کم کردن تعریق

ممکن است پزشکتان برای کم کردن عرق بدنتان دارو تجویز کند. این روش کمتر توصیه می‌شود و بوتاکس گزینه بهتری است. زیرا بدن نیاز به تعریق دارد تا دمای خود را متعادل نگه دارد. اگر جلوی تعریق را بگیریم ممکن است متابولیسم بدن بهم بریزد. گاهی برای از بین بردن باکتری از آنتی بیوتیک استفاده می‌شود که آن هم عوارض خاص خود را داراست.

۳. برداشتن غدد عرق با جراحی

این روش جزو راه حل نهایی محسوب می‌شود و چندان توصیه نخواهد شد. زیرا یک اقدام تهاجمی است. جراحی، جراحت بر جای خواهد گذاشت، با درد زیادی همراه است و دوره نقاهت آن طولانی‌ست. در ضمن در زیر بغل پر از توده‌های لنف است که بسیار آسیب‌پذیر هستند و ممکن است عوارض جراحی را بالا ببرد. این جراحی شامل برداشتن غدد عرق از زیر بغل شما یا جلوگیری از رسیدن سیگنال های عصبی به غدد عرق شما می شود. اگر هیچ راه حلی برای شما پاسخ‌گو نبود و شدت تعریق و بوی بد بسیار بالا بود چاره‌ای جز جراحی نیست.

بوی بد بدن

تغییر سبک زندگی برای پیشگیری از بوی بد بدن

اگر مطمئنید که بوی بد بدنتان به علت بیماری خاصی نیست می‌توانید با تغییراتی در سبک زندگیتان از میزان آن بکاهید. برای مثال:

  • هر روز دوش بگیرید و نقاطی مانند زیر بغل و کشاله ران که بیشتر تعریق می‌کند را حسابی بشویید.
  • موی زیر بغل و ناحیه تناسلیتان را حذف کنید. بهترین روش حذف نیز لیزر موهای زائد است.
  • پوشش‌هایتان را زود به زود بشویید و همیشه لباس‌های تمیز به تن کنید.
  • لباس‌هایی از الیاف طبیعی و نخی و پنبه‌ای بپوشید تا جریان هوا به خوبی در آن صورت گیرد. پارچه‌هایی با مواد نایلونی موجب عرق و بوی بد بیشتر می‌شوند.
  • سطح استرستان را کنترل کنید.
  • غذاهایی که موجب بوی بد می‌شوند را از رژیم غذاییتان حذف کنید.
  • از خوشبو کننده‌هایی با برند معتبر استفاده کنید و در نظر داشته باشید بدون حمام رفتن از خوشبو کننده‌ها کاری ساخته نیست.

بیشتر بخوانید: تغییرات پوستی و اثر تزریق بوتاکس در دهه‌های مختلف زندگی

غدد آکرین

این غدد عرق را مستقیماً به سطح پوست شما ترشح می کنند. آکرین موجب می‌شود از هر منفذ پوست عرق بریزد. به همین خاطر به خنک شدن پوست و تنظیم دمای بدن کمک می کند. اما هیچ بویی تولید نمی‌کند. هنگامی که دمای بدن شما به دلیل فعالیت بدنی یا گرم بودن افزایش می یابد، تبخیر عرق از پوست شما یک اثر خنک کننده ایجاد می کند. غدد اکرین در بیشتر قسمت‌های بدن شما از جمله کف دست و پا وجود دارند.

غدد آپوکرین

غده‌های آپوکرین در فولیکول یا پیاز‌های مو باز می‌شوند. این غدد در کشاله‌ی ران و زیر بغل وجود دارند. توده‌ها عرقی تولید می‌کنند که در تماس با باکتری‌های روی پوست بوی ناخوشایند تولید می‌کنند. همچنین تا سن بلوغ فعال نمی‌شوند. به همین خاطر است که کودکان بوی بد عرق نمی‌دهند.

به علت وجود غدد آپوکرین بیشتر در مردان، معمولا آقایان بیشتر با این مشکل درگیرند. همچنین بدن مردان موی بیشتری دارد که همین عاملیست برای بوی بد.

برای مشکل تعریق زیاد باید به کجا مراجعه کرد؟

اگر زیاد عرق می‌کنید و بدنتان بوی ناخوشایندی دارد بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشکان ما در کلینیک الگانت بهترین مرکز پوست، مو  و زیبایی ساری به شما مشاوره رایگان خواهند داد و پس از بررسی ویژگی‌های جسمی و سوابق پزشکیتان بهترین درمان را برای شما در نظر خواهند گرفت. یکی از بهترین روش‌های درمان بوی بد بوتاکس است که پزشکان کلینیک در این زمینه بسیار ماهر و باتجربه هستند. همین حالا با ما تماس بگیرید.

برچسب ها: بدون برچسب

نظر بگذارید

قسمت های ضروری با * مشخص شده