اسکین تگ یا منگوله پوستی چیست؟

اسکین تگ یا منگوله پوستی چیست؟

اسکین تگ یا منگوله پوستی، زائده‌ای بسیار شایع است و ۴۶ درصد جمعیت جهان آن را در طول زندگی خود تجربه کرده‌اند. این زائده مانند خال گوشتی کاملا بی‌خطر است. اگر می‌خواهید در مورد جزییات آن و چگونگی برداشتنش بیشتر بدانید در این مقاله با ما همراه باشید.

ویژگی‌های ظاهری اسکین تگ یا منگوله پوستی

شاید روی پوست خود یا نزدیکانتان متوجه‌ی زائده‌ی برجسته‌ای شده باشید که با یک تار نازک به پوست وصل است. ظاهر خوشایندی ندارد اما کاملا بی‌خطر است. به این برجستگی اسکین تگ می‌گویند. به‌خاطر شکل منگوله‌ای که از پوست آویزان است نام دیگرش منگوله پوستی است. در علم پزشکی نیز به آن آکروکوردون (به انگلیسی: acrochordon) می‌گویند. این برجستگی می‌تواند رنگ پوست شما یا تیره‌تر باشد. برخی هم صورتی و قرمز هستند. در موارد نادری نیز کبودند. معمولا اسکین تگ‌ها در اندازه‌ی زیر ۲ میلیمتر هستند اسکین‌ تگ‌های بزرگتری نیز وجود دارند. آنها می‌توانند صاف و گرد یا چروکیده و ناهموار باشند اما در هر صورت نرم هستند.

اگر زائده‌ای روی پوستتان احساس کردید اولین کاری که می‌کنید این است که به یک پزشک نشان دهید تا مطمئن شوید خطرناک نیست.

اسکین تگ چگونه به وجود می‌آید؟

اسکین تگ توده‌ای از کلاژن (یک نوع پروتئین) و رگ‌های خونی هستند که زیر پوست حبس شده‌اند و مانند غده‌ای کوچک بیرون زده‌اند. زمانی این منگوله‌ها تشکیل می‌شوند که سلول‌های اضافه در لایه‌های بالایی پوست رشد بی‌رویه می‌کنند. این ضایعات بیشتر زمانی به وجود می‌آیند که روی سطح پوست سایش ایجاد شود. گاهی ساقه‌ای که پوست را به منگوله متصل می‌کند انقدر کلفت است که تشخیص منگوله پوستی با خال گوشتی سخت می‌شود. گاهی هم ساقه، انقدر نازک است که به مرور زمان اسکین تگ خودش می‌افتد.

"</p

اسکین تگ معمولا در کدام قسمت بدن رشد می‌کند؟

احتمال به وجود آمدن اسکین تگ در هر جای بدن وجود دارد. اما در قسمت‌هایی شایع‌تر است که پوست به هم ساییده می‌شود. برای همین قسمت‌های چین خورده بیشتر مستعد منگوله پوستی هستند. نواحی که احتمال وجود منگوله پوستی در آن قسمت‌ها بیشتر است شامل اندام‌های زیر است:

  • زیر بغل
  • کشاله ران
  • ران‌ها
  • پلک چشم
  • گردن
  • زیر پستان

"</p

اسکین تگ در چه افرادی شایع‌تر است؟

این برجستگی‌های پوستی بیشتر زمانی به وجود می‌آیند که دو سطح پوست به هم ساییده شوند. در بین افراد چاق‌ این عارضه بیشتر شایع است زیرا وقتی بدنشان پله پله می‌شود پوستشان روی هم می‌افتد. در زنان و مردان به یک اندازه شیوع دارد. هر چه سن بالاتر می‌رود احتمال تشکیل منگوله پوستی بیشتر می‌شود. به همین خاطر در افراد پیر این عارضه پوستی زیاد دیده می‌شود. همینطور افرادی که دیابت نوع دو دارند یا از ضعف سیستم ایمنی برخوردارند بدنی مستعد این زائده دارند.

احتمال ایجاد منگوله پوستی به‌ خاطر نوسانات هورمونی و اضافه وزن در زنان باردار نیز زیاد است اما معمولاً پس از به دنیا آمدن نوزادشان منگوله پوستی برطرف خواهد شد.

گاهی نیز این عارضه‌ها ‌ژنتیکی است. به این معنی که در ژن‌های شما احتمال ابتلا به اسکین تگ وجود دارد و پوستتان مستعد درآوردن چنین زائده‌ای است.

بیشتر بخوانید: تغییرات پوستی و اثر تزریق بوتاکس در دهه‌های مختلف زندگی

آیا اسکین تگ خطرناک است؟

اسکین تگ یا منگوله پوستی تنها یک زائده‌ی کاملا بی‌خطر است. ممکن است در مواردی که اسکین تگ چروکیده و ناهموار است فرد به اشتباه فکر کند که با توده‌ای بدخیم مواجه است. در صورتی که تنها سلول‌های بدن هستند که به صورت اضافه از پوست بیرون زده‌اند. البته بهتر است یک چنین مواردی را به پزشک نشان دهیم تا مطمئن شویم صرفا یک برجستگی پوستی ساده است و خطری ندارد.

منگوله پوستی بر اثر تماس مداوم پوست یا لباس می‌تواند آزار دهنده باشد. مثلا اگر در خط باسن باشد با راه رفتن ممکن است خارش و سوزش ایجاد کند. یا در زیر بغل با کشیده شدن دو طرف پوست ایجاد ناراحتی کند. اگر دور گردن باشد احتمال دارد با ساییده شدن گردنبند به آن آزار دهنده شود یا حتی خونریزی کند.

"روش‌های

روش‌های برداشتن اسکین تگ

شاید شما هم از روش‌های خانگی برداشتن منگوله پوستی آگاه باشید. در گذشته که تجهیزات پزشکی توسعه نیافته بود از لوازم خانگی برای برداشتنش استفاده می‌کردند. منگوله‌های پوستی که با ساقه‌ای نازک آویزان بودند معمولا با این روش‌ها کنده می‌شدند. مثلا دور ساقه چندین دور نخ می‌بستند و هر روز آن را سفت‌تر می‌کردند تا خون رسانی به مرور قطع شود. آنوقت منگوله پوستی پس از چند روز خشک می‌شد و می‌افتاد. یا با قیچی ساقه را می‌بریدند که با درد زیاد و خونریزی همراه بود. اما اکنون این روش‌های غیر بهداشتی و خطرناک توصیه نمی‌شود. چهار روش پزشکی برای برداشت اسکین تگ وجود دارد: بریدن، سوزاندن، فریز کردن و استفاده از نخ پزشکی. هر چهار روش با تجهیزات مخصوص انجام می‌شود. پس سعی نکنید در خانه آن را اجرا کنید.

برداشتن اسکین تگ با اسکالپل

۱. برش با اسکالپل

نیشتر یا اسکالپل یک نوع تیغ جراحی بسیار برنده است که یکی از بهترین ابزارها برای جدا کردن اسکین تگ است. البته برای برش ساقه‌ی منگوله پوستی گاهی از قیچی جراحی نیز استفاده می‌شود اما اسکالپل در مقایسه با قیچی جراحی یا ابزارهای دیگر برش کمترین حراجت را بر جای می‌گذارد. در ضمن بالاترین دقت را دارد. پزشک ابتدا موضع را بی‌حس می‌کند. سپس با اسکالپل خیلی راحت ساقه‌ی منگوله پوستی را برش می‌زند. شما با کمترین احساس درد از شر اسکین تگ در لحظه خلاص می‌شوید و مانند روش فریز کردن نیاز نیست دو تا چهار هفته برای افتادنش صبر کنید.

۲. سوزاندن با دستگاه کوتر

سوزاندن یا کوتریزاسیون در پزشکی به پروسه‌ی سوزاندن بخشی از پپوست یا قسمت‌های دیگر بدن گفته می‌شود. این عمل برای برداشتن زائده یا بستن زخم به منظور پیشگیری از خونریزی استفاده می‌شود. برای این روش پزشکان از دستگاهی به نام الکتروکوتر استفاده می‌کنند. در برداشتن منگوله پوستی، پزشک با استفاده از این دستگاه، ساقه‌ی اسکین تگ را می‌سوزاند و با کمترین درد و جراحت منگوله را برمی‌دارد. در مقایسه با دو روش دیگر، این روش ایمن‌تر و آسان‌تر است.

۳. فریز کردن یا کرایوتراپی

فریز کردن یا کرایوتراپی یک روش برداشت زائده‌های پوستی چون اسکین تگ و خال گوشتی است. در هنگام کرایوتراپی، نیتروژن مایع با یک تفنگ اسپری با اسکین تگ تماس پیدا می‌کند. یا حتی پزشک می‌تواند گوش پاک کن را به نیتروژن مایع آغشته کرده و به موضع بمالد. برای چند ثانیه ممکن است کمی احساس سوزش کنید. اما در حدی نیست که از بی حسی استفاده شود. پوست یخ زده سفید خواهد شد و طی دو تا چهار هفته سلول‌ها بر اثر فریز شدن می‌میرند و می‌افتند. از این روش برای درمان زخم و تبخال نیز استفاده می‌شود.

برداشت اسکین تگ با شریان بندی

۴. برداشت اسکین تگ با روش شریان بندی

پزشک در این روش از نخ‌های مخصوصی استفاده می‌کند. آن را به دور ساقه‌ی منگوله پوستی محکم می‌پیچد تا جریان خون به مرور قطع شود. در ویزیت‌های بعدی، پزشک نخ را محکم‌تر می‌پیچد. در نهایت منگوله پوستی از ساقه جدا می‌شود و می‌افتد. امروزه از این روش کمتر استفاده می‌شود. زیرا تجهیزات پزشکی مدرن‌تری روی کار آمده‌اند. این روش کمتر توصیه می‌شود. زیرا درد و جراحتش بیشتر است و فرایندش همچون فریز کردن طولانی است.

پیشگیری از ایجاد  منگوله پوستی

واقعیت این است که راه چندانی برای پیشگری از اسکین تگ یا منگوله پوستی وجود ندارد. اما شما می‌توانید با اقدامتای ریسک ابتلا را پایین بیاورید. یکی از معدود راه‌های پیشگیری این است که وزن خود را در حالت نرمال نگه دارید. با این کار از تماس بیش از حد سطوح پوستی جلوگیری می‌کنید.

مهم است که هر از چند گاهی سطح قند خونتان را چک کنید تا در حالت نرمال بماند. اگر از ابتلا به دیابت پیشگیری کنید علاوه بر این‌که احتمال مواجهه با اسکین تگ را پایین می‌آورید بلکه سلامتیتان را تضمین خواهید کرد.

در قسمت‌هایی که پوست به هم مالیده می‌شود سعی کنید لباس‌های تمیز و راحت و با گردش هوای مناسب به تن کنید. با این کار مخصوصاً از منگوله پوستی در ناحیه زیر بغل و کشاله‌ی ران پیشگیری خواهید کرد.

بیشتر بخوانید: پاکسازی پوست صورت یا فیشیال چیست؟

کلینیک الگانت بهترین مرکز برای برداشتن زائده‌های پوستی در ساری و قائمشهر

برداشتن زائده‌های پوستی همچون منگوله پوستی و خال گوشتی فرایندی نیمه تهاجمی است. پس مهم است که به مرکز پزشکی معتبر و بهداشتی مراجعه کنید تا بدون عارضه از شر زائده‌ها خلاص شوید. کلینیک الگانت با پزشکانی مجرب و ماهر و با تجهیزات مدرن و استریل، بهترین مرکز پوست، مو و زیبایی ساری انتخاب درستی است. شما ابتدا توسط پزشک مشاوره رایگان خواهید شد. پزشک بهترین روش برداشتن اسکین تگ را طبق شکل زائده پوستی و شرایط جسمیتان به شما توصیه می‌کند. سپس با خیالی آسوده می‌توانید به پزشک اعتماد کنید تا با به‌روز ترین تجهیزات پزشکی منگوله پوستی را بردارد.

برای برداشتن اسکین تگ یا هر نوع زائده‌ی پوستی یا دیگر خدمات زیبایی همین حالا با ما تماس بگیرید. شما شایسته‌ی بهترین‌ها هستید.

 

سوالات متداول در مورد اسکین تگ

اسکین تگ چیست؟

یک زائده پوستی که مانند منگوله با انتهایی باریک از پوست آویزان است.

آیا اسکین تگ خطرناک است؟

خیر. منگوله پوستی کاملا بی‌خطر است.

آیا می‌توان اسکین تگ را برداشت؟

بله. این زائده توسط پزشک به روش‌های مختلف به راحتی برداشته می‌شود.

برداشتن اسکین تگ درد دارد؟

ممکن است اندکی سوزش احساس کنید ولی بی‌حسی درد را به شدت کاهش می‌دهد.

هزینه برداشتن اسکین‌تگ چقدر است؟

بستگی به اندازه و ناحیه‌ی منگوله پوستی و روش حذف آن دارد. برای اطلاع از جزییات قیمت با کلینیک الگانت تماس بگیرید.

برچسب ها: بدون برچسب

نظر بگذارید

قسمت های ضروری با * مشخص شده