میلیا و روش‌های برداشت آن

میلیا و روش‌های برداشت آن

زائده‌ی میلیا یا نقطه‌های شیری، کیست‌های کوچک و سفیدی هستند که روی پوست ایجاد می‌شوند. کیست‌ها، کیسه‌هایی حاوی سلول‌های مرده هستند که در بافت‌ها رشد می‌کنند. کیست‌های پوستی در زیر سطح پوست قرار دارند. بیشترین جایی که میلیا تجمع می‌یابد روی صورت است. در واقع  زائده‌ای بی‌خطر روی پوست است اما ممکن است روی زیبایی اثر منفی بگذارد. گاهی آن را با جوش‌های سرسفید اشتباه می‌گیرند. اما میلیا آکنه نیست. میلیا مفرد کلمه میلیوم است. یک کیست میلیوم نام دارد. میلیوم را به عنوان دانه‌ی چربی نیز می‌شناسند. واگیردار نیست و با لمس یا هر روش دیگر از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود. لذا اگر فردی را دیدید که روی صورتش میلیا دارد نگران نشوید. اگر دوست دارید درباره میلیا و روش های برداشتن آن بیشتر بدانید این مقاله را از دست ندهید.

سوالات پرتکرار در مورد میلیا

میلیا چیست؟یک زائده‌ی پوستی بی‌خطر است که از تجمع سلول‌های مرده زیر پوست به وجود می‌آید.

آیا این زائده واگیردار است؟

خیر،از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود.

آیا نقطه‌های شیری رنگ خطرناک است؟

خیر.  زائده‌ی پوستی کاملا بی خطر و بدون درد است.

برداشتن میلیا درد دارد؟

میلیا زائده‌ی بسیار کوچکی زیر سطح پوست است پس برداشتن آن درد چندانی ندارد.

آیا وجود نقطه‌های سفید در سطح پوست نوزادان طبیعی است؟

بله. بالای پنجاه درصد نوزادان با  این  زائده‌ها  به دنیا می‌آیند که کاملا بی‌خطر است و پس از مدت کوتاهی رفع می‌شود.

چه روش‌هایی برای برداشتن آن وجود دارد؟

استفاده از سوزن، کوترینگ، فریز کردن، استفاده از پلکسر، دارودرمانی و پاکسازی پوست از روش‌های درمان ان توسط پزشک هستند.

هزینه‌ی برداشت آن چقدر است؟

بستگی به اندازه، محل قرار گیری و موارد دیگر دارد. برای اطلاع از قیمت برداشت میلیا با کلینیک الگانت تماس بگیرید.

 

 یک زائده‌ی پوستی زشت بی‌خطر

 یک زائده‌ی پوستی زشت بی‌خطر

اگر متوجه‌ی نقطه‌های برجسته‌ی سفیدرنگ روی سطح پوستتان یا سطح پوست نوزادتان شدید، نگران نشوید. این زائده‌های پوستی به احتمال زیاد میلیا هستند.  در واقع کیست‌های پوستی هستند که کاملا بی‌خطرند و فقط قرار است شما را عصبی کنند چون از زیبایی ظاهری خواهند کاست. علم پزشکی راه حل‌های مختلفی برای حذف زائده‌های پوستی این‌چنینی دارد. در این مقاله هر آن‌چه که باید راجع به میلیا و راه های درمان ان   بدانید را به شما خواهیم گفت.

انواع مختلف میلیا

مدل‌های مختلفی از میلیا وجود دارد که عبارتند از:

آیا وجود آن  در سطح پوست نوزادان طبیعی است (نئوناتال)

نئوناتال

این نوع از میلیا روی بدن نوزادان ایجاد می‌شود. اگر دقت کنید معمولا دور بینی نوزادان دانه‌های سفیدرنگی می‌بینید که معمولا تصور می‌شود جوش است. این نوع میلیا از بدو تولد روی پوست نوزاد حضور دارد.

انواع مختلف میلیا (میلیای اولیه)

 

میلیای اولیه

این مدل از میلیا روی پلک چشم، پیشانی، چانه یا آلت تناسلی ایجاد می‌شود که هم بزرگسالان و هم اطفال را درگیر می‌کند.

میلیای ثانویه (میلیای تروماتیک)

میلیای ثانویه کیست‌های کوچکی هستند که پس از ضربه به پوست ایجاد می‌شوند. سوختگی، راش پوستی، تاول‌ها و آفتاب سوختگی می‌تواند عامل این نوع میلیا باشد. حتی گاهی می‌تواند عارضه استفاده از کرم پوست یا پماد خاص باشد.

میلیای نوجوانی

کیست‌هایی که به صورت ارثی در پوست وجود دارند یا بعدها در طول دوره‌ای از زندگی خود را نمایان می‌سازند. همانطور که از نام آن پیداست، این مورد بیشتر در دوران نوجوانی بروز می‌کند. نوسانات هورمونی در این سن، تناسب چربی پوست را از بین برده و موجب زائده‌هایی همچون، جوش، آکنه و میلیا خواهد شد.

میلیای پلاک

این نوع نادر از میلیا معمولا در میان زنان بین ۴۰ تا ۶۰ سالگی دیده می‌شود. در میلیای پلاک، میلیاها در یک جا تجمع می‌یابند و ظاهر ناخوشایندی ایجاد می‌کنند. محل تجمع آن‌ها معمولا روی پلک، پشت گوش، روی چانه یا فک است.

 مولتیپل

نوع مولتیپل، به چندین میلیا گفته می‌شود که در طول چند هفته تا چند ماه روی صورت، بالای بازو و بالای شکم ایجاد شده و موجب خارش فراوان می‌شوند.

میزان شیوع میلیا

میلیای نئوناتال در بین نوزادان بسیار شایع است. بیش از نیمی از نوزادانی که کاملا سالم هستند چنین زائده‌ی پوستی را با خود دارند. اما انواع مختلف ان می‌تواند روی پوست هر کسی و در هر سنی ایجاد شود. شاید شما هم در مقطعی از زندگی خود میلیا را روی پوستتان دیده باشید.

اثر میلیا روی بدن

میلیا روی بدن چه اثری دارد؟

میلیا کاملا بی‌خطر است. شاید روی پوست شما یا نوزادتان تنها ظاهر ناخوشایندی داشته باشد و از زیبایی چهره بکاهد. این زائده‌های پوستی از روی پوست نوزادان خیلی سریع ازبین می‌روند. در بزرگسالان نیز معمولا پس از چند هفته ناپدید می‌شوند. اما اگر هم جا خوش کرده اند و اثری از کوچک شدنشان دیده نمی‌شود با روش‌های مختلف و به آسانی برداشته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: رفع جای جوش و فرورفتگی با تزریق ژل امکان دارد ؟

علائم میلیا را بهتر بشناسید

بستگی به نوع ان علائم آن نیز کمی با هم متفاوتند. اما اکثر آن‌ها:

  • برجستگی‌های سفید تا زردی از جنس کیست هستند.
  • به صورت گروهی یا خوشه‌ای یا دانه‌ای تنها دیده می‌شوند.
  • برآمدگی‌ها بدون علامت یا درد هستند.
  • در موارد نادر ممکن است ایجاد خارش کنند.

این زائده‌ در چه نقاطی از بدن بیشتر دیده می‌شود

این زائده‌ در چه نقاطی از بدن بیشتر دیده می‌شود؟

روی سطح پوست ایجاد می‌شود. در بیشتر موارد روی پوست صورت تشکیل می‌شوند. شایع‌ترین نقاطی که مستعد ایجاد میلیا است شامل موارد زیر است:

  • روی پلک چشم یا زیر چشم
  • چانه‌ها
  • پیشانی
  • بینی
  • دست‌ها و پاها
  • روی نواحی تناسلی
  • داخل دهان
  • روی شانه

چه عاملی سبب بروز میلیا می‌شود؟

سلول‌های مرده‌ای که از منافذ پوست خارج نمی‌شوند تشکیل میلیا می‌دهند. بدن شما به صورت طبیعی از شر سلول‌های مرده با بیرون راندن آن‌ها خلاص می‌شود تا جایی برای سلول‌های جدید باز کند. وقتی سلول‌های پوستی مرده از سطح پوست کاملا جدا نشوند، سلول‌های جدید رویشان تشکیل می‌شوند. سلول‌های مرده در زیر پوست جدید حبس می‌شوند. به مرور این سلول‌ها سفت شده و تبدیل به کیست می‌شوند.

  • دلایل دیگر تشکیل میلیا از این قرار هستند:
  • آسیب به پوست با خراش یا زخم یا آفتاب سوختگی
  • استفاده دراز مدت از کرم‌ها و پمادهای استروئیدی
  • مستعد بودن پوست برای تشکیل آن به صورت ژنتیکی
  • اختلال سیستم ایمنی

بیشتر بخوانید: علت ایجاد کک و مک و روش‌های پاک کردن آن

چگونه میلیا را تشخیص دهیم؟

در نوزادان تازه متولد شده میلیا بسیار شایع است و خیلی راحت می‌توان این زائده‌های سفیدرنگ را تشخیص داد. کاملا بی‌خطر است و پس از مدتی برطرف می‌شود پس نیازی نیست که به پزشک مراجعه شود.

در بزرگسالان اگر زائده‌ی سفید رنگی که شبیه جوش سرسفید است دیدید که با لمس دردی احساس نکردید به احتمال قوی میلیا است. اگر پس از چند هفته از بین نرفت یا در قسمتی از بدن مانند صورت قرار داشت که حس ناخوشایندی به شما می‌دهد می‌توانید به پزشک مراجعه کنید تا با روش‌های بسیار آسان آن را بردارد. اگر در ساری ساکن هستید، برداشت میلیای در کلینیک الگانت با بهترین پزشکان و تجهیزات این فرایند را انجام می‌شود.

فقط سعی نکنید خودتان با ایجاد زخم یا فشار آن را خارج کنید چون ممکن است لکه‌ی ماندگار روی پوستتان ایجاد شود یا موجب عفونت آن ناحیه شوید.

روش‌های برداشت میلیا

روش‌های برداشت میلیا

میلیا معمولا زائده‌ای کوچک روی سطح پوست است که برداشتن آن فرایندی آسان است. از روش‌های مختلف می‌توان درمان  ان را انجام داد:

  • برداشتن میلیا با سوزن و خارج کردن سلول مرده از زیر پوست
  • کریوتراپی یا فریزکردن ان
  • استفاده از پمادهای آنتی بیوتیک مینوسایکلین برای درمان میلیای نوع پلاک
  • برداشتن ان با استفاده از پلکسر
  • سوزاندن با دستگاه کوتر
  • استفاده از روش‌های پاکسازی پوست دوره‌ای همچون لیزر کربن برای سرعت بخشی به از بین رفتن ان

برداشتن میلیا با سوزن

پس از مراجعه به پزشک، او زائده‌ی پوستی شما را بررسی می‌کند تا مطمئن شود میلیا است. سپس سطح پوست را ضد عفونی می‌کند. بعد با سوزنی مخصوص پوست رویی را کنار می‌زند و کیست را از داخل بافت خارج می‌کند. شاید میلیا بزرگ باشد. در این حالت پزشک از اسکالپل برای خارج کردن آن استفاده می‌کند. اسکالپل یک تیغ جراحی بسیار تیز است که برای برداشتن زائده‌های پوستی از آن استفاده می‌شود.

سوزاندن میلیا با دستگاه کوتر

پزشک از دستگاهی به نام الکتروکوتر استفاده می‌کند تا میلیا را بسوزاند و با کمترین درد و جراحت آن را از سطح پوست حذف کند. این روش برای برداشتن زائده‌های دیگر پوستی همچون اسکین تگ نیز کاربرد دارد.

همه چیز در مورد کرایوتراپی | مراحل، کاربرد ها، مراقبت ها و هزینه ها

فریز کردن یا کرایوتراپی

این تکنیک برای برداشتن زائده‌های پوستی همچون برداشتن خال گوشتی یا درمان  زائده‌ها  استفاده می‌شود. در روش فریز کردن، نیتروژن مایع با یک تفنگ اسپری با پوست تماس پیدا می‌کند و میلیا در معرض سرمای شدید قرار می‌گیرد و بافتش یخ می‌زند.

استفاده از دستگاه پلکسر

پلکسر یک شیوه جدید بسیار کارآمد جایگزین جراحی است. قلم پلکسر پلاسما را به میلیا وارد می‌کند. پلاسما بافت جامد میلیا را تصعید کرده و آن را از بین می‌برد. با کمترین درد و عارضه شما از شر این زائده‌  خلاص خواهید شد. این روش، یکی از متدهای مدرن حذف زائده‌های پوستی است که در کلینیک الگانت ساری، پزشکان ما این روش را بیشتر توصیه می‌کنند.

استفاده از داروها و پمادهای مخصوص

ابتدا پزشک نوع میلیای شما را مورد بررسی قرار می‌دهد و طبق آن برای شما دارو تجویز می‌کند. پمادها و کرم‌های موضعی هستند که به درمان  آن سرعت می‌بخشند. اما بهتر است خودسرانه آن‌ها را استفاده نکنید. پمادها اما نمی‌توانند تضمین کنند که این لکه‌های ناخوشایند از صورت حذف شوند. ممکن است درمان ناکارآمدی باشد و مجبور شوید پس از استفاده، متد دیگری را امتحان کنید.

پاکسازی پوست

لایه‌برداری و پاکسازی پوست به روش‌های مختلف شاید به خروج میلیا از پوست کمک کند. پاکسازی پوست با لیزر کربن یکی از روش‌های کارامد پیشگیری و درمان ان  است که در کلینیک الگانت ساری انجام می‌شود. وقتی پوست پاکسازی می‌شود، چربی‌های اضافی حذف شده، منافذ باز می‌شوند و اکسیژن رسانی بهتر صورت می‌گیرد. در نتیجه، از بروز میلیا ، پیشگیری نیز خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: پاکسازی و لایه‌برداری پوست به روش لیزر کربن

برداشتن میلیا در ساری، کلینیک الگانت

اگر از اهالی شمال کشور هستید و قصد دارید برای درمان  این زائده در ساری اقدام کنید پیشنهاد ما به شما کلینیک الگانت است. الگانت، بهترین و معتبرترین مرکز پزشکی زیبایی ساری همه‌ی خدمات مربوط به پوست، مو و زیبایی را با بهترین کیفیت ارائه می‌دهد. شما پس از مراجعه توسط یکی از پزشکان ماهر و با تجربه‌ی مجموعه مشاوره و ویزیت رایگان خواهید شد. پزشک پس از بررسی پوست شما و پیشینه‌ی پزشکیتان به شما بهترین و مناسب‌ترین روش درمان آن را توصیه خواهد کرد. این فرایند درمانی و زیبایی در محیطی کاملا بهداشتی و با مدرن‌ترین تجهیزات و مواد برایتان انجام خواهد شد و بدون کمترین عارضه‌ای به زندگی روزمره بازخواهید گشت. همین حالا با ما تماس بگیرید.

برچسب ها: بدون برچسب

نظر بگذارید

قسمت های ضروری با * مشخص شده