دلایل ریزش مو و راه‌های درمان آن

دلایل ریزش مو و راه‌های درمان آن

علم پزشکی برای ریزش مو دلایل متعددی را برمی‌شمرد. از ریزش موی ارثی گرفته تا ریزش مو بر اثر نوسان هورمونی، استرس یا برخی بیماری‌ها و عارضه درمان آن‌ها. در این مطلب به شما خواهیم گفت دلایل ریزش مو چه هستند و برای درمان آن‌ها باید چه کرد.

سوالات پرتکرار در مورد دلایل ریزش مو

دلایل ریزش مو چه هستند؟

وراثت، اختلالات هورمونی، برخی بیماری‌ها و داروها جزو دلایل اصلی ریزش مو هستند.

آیا ریزش موی ارثی قابل پیشگیری است؟

ریزش موی ارثی را نمی‌توان کاملا پیشگیری کرد اما با روش‌هایی می‌توان پیاز مو را تقویت کرد تا کمتر بریزد.

آیا استرس می‌تواند یکی از دلایل ریزش مو باشد؟

بله. وقتی بدن با استرس مواجه می‌شود هورمون کورتیزول ترشح می‌کند که به نحوی عامل ریزش مو است.

روش‌های درمان ریزش مو چه هستند؟

تزریق پی آر پی، مزوتراپی و هیر فیلر چند روش موثر برای درمان ریزش مو هستند.

آیا ریزش موی ناشی از زایمان مجددا رشد می‌کند؟

بله به محض ایجاد تعادل هورمونی در بدن موها مجددا درمی‌آیند.

هزینه درمان ریزش مو چقدر است؟

بستگی به روش انتخابی شما، میزان ریزش مو، پزشک معالج و عوامل دیگر دارد. اگر برای درمان ریزش مو در ساری می‌خواهید اقدام کنید با کلینیک الگانت تماس بگیرید.

دلایل ریزش مو

دلایل ریزش مو

ریزش مو مشکلی بسیار شایع است. حتما شما نیز در مقطعی از زندگی خود، با این مشکل مواجه بودید. ریزش مو ممکن است دائمی باشد یا این‌که پس از ریزش مجددا بروید. ریزش ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی است اما مشکل از آن‌جایی شروع می‌شود که به ازای ریزش، مجددا مویی نمی‌روید و کم‌کم موجب طاسی مقطعی یا سراسری خواهد شد. اگر به تازگی با آن درگیر هستید و به دنبال دلایل ریزش مو می‌گردید این مطلب به شما کمک خواهد کرد.

ریزش موی ارثی

یکی از مهم‌ترین دلایل ریزش مو، وراثت است. به این نوع کچلی الوپسی اندروژنتیک گفته می‌شود. از هر سه مرد، یکی کچلی ارثی را تجربه می‌کند. ژن کچلی از هر دو سمت پدر و مادر به فرزند انتقال می‌یابد. اما جالب است بدانید کروموزوم ایکس که حامل اصلی این ژن است توسط مادر به مرد منتقل می‌شود. پس اگر در خانواده مادری، مردانی مثل دایی یا پدربزرگ دچارریزش مو شده‌اند، احتمال این‌که شما با بالاتر رفتن سن ریزش مو پیدا کنید زیاد است. این مساله بدین معنا نیست که ژن پدر نقشی ندارد. برخی کروموزوم‌های دیگر می‌توانند موها را به سمت ریزش متمایل کنند و این کروموزوم‌ها از هر دو سو به ارث می‌رسند. پس ریسک ابتلا به کچلی در آن‌هایی که پدرشان دچار ریزش مو است بیشتر است. اما به طور کلی دایی‌ها مضنونین شماره یک هستند.

ریزش موی ارثی از یک الگوی مشخص پیروی می‌کند. معمولا این‌که ریزش مو از کدام ناحیه‌ی سر آغاز شود قابل پیش‌بینی است. الگوی ریز مو در مزدان و زنان متفاوت است. در مردان مرزهای مو عقب‌نشینی می‌کنند و لکه‌های طاسی از تاج شروع می‌شود. در حالی‌که در زنان ابتدا تارهای مو نازک شده سپس به صورت یکنواخت سر خالی می‌شود.

تغییرات هورمونی

نوسانات هورمونی علت اصلی ریزش موی دوره‌ای در مردان و زنان است. کوچک‌ترین اختلال در هورمون‌های بدن روی مو اثر منفی گذاشته و از کیفیتش می‌کاهد. چند علت ریزش مو که موجب تغییرات هورمونی می‌شوند، موارد زیر هستند:

استرس

وقتی بدن شما درگیر استرش می‌شود هورمونی به نام کورتیزول ترشح می‌کند. این هورمون موجب می‌شود تستسترون و آندروژن بیشتر ترشح شود. در نتیجه‌ی افزایش این هورمون‌ها ریزش مو اتفاق می‌افتد.

تیروئید

وقتی عملکرد غده‌ی تیرویید مختل شود، هورمون‌های تیروئید نوسان پیدا می‌کنند. هم کم‌کاری و هم پرکاری تیروئید هر دو عواملی مهم برای ریزش مو هستند. زیرا مستقیما روی متابولیسم بدن تاثیر می‌گذارند و حتی میزان ترشح هورمون‌های را نیز دستکاری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: ریزش موی سکه‌ای و روش‌های درمان آن

بارداری و زایمان

بارداری عاملی است که هورمون‌های بدن را دچار نوسان خواهد کرد. در طول بارداری هورمون‌های جنسی افزایش می‌یابند. همین عامل اتفاقا موجب می‌شود که مو ضخیم شود و حتی موهای زائد رشد کنند. اما به محض زایمان ریزش مو شروع می‌شود و از چهار ماه بعد از آن به اوج خود می‌رسد. اما خوشبختانه ریزش موی ناشی از بارداری و زایمان با تعادل هورمونی مجددا رشد خواهد کرد.

مصرف برخی داروها

برخی از داروها سطح هورمون‌ها را دستکاری می‌کنند. همین ایجاد اختلال موجب ریزش مو خواهد شد. برای مثال قرص‌های پیشگیری از بارداری که حاوی هورمون‌های جنسی هستند می‌توانند عاملیبرای ریزش مو باشند.

یائسگی

وقتی یائسگی آغاز می‌شود، سطح هورمون استروژن به ناگهان سقوط خواهد کرد. این تغییر ناگهانی موجب اختلال در عملکرد خیلی از ارگان‌های بدن می‌شود. بدن دیگر قادر نیست هورمون اندروژن تولید کند. پس عدم کارکرد درست هورمون موجب ریزش مو خواهد شد.

دیابت

انسولین هورمونی است که توسط پانکراس ترشح می‌شود. وظیفه‌اش تنظیم سطح قند خون بدن است. اگر بدن دچار مقاومت انسولینی شود و پانکراس خوب عمل نکند مبتلا به دیابت خواهد شد. اختلال در انسولین موجب ریزش مو از نوع آلوپسی آندوژنیک می‌شود. این بیماری بیشتر موجب ریزش مو در زنان می‌شود.

برخی درمان‌ها و داروها، از دلایل ریزش مو

گاهی ریزش مو عارضه‌ی مصرف برخی داروهاست. بعضی از داروهایی که برای بیماری‌های خود ایمنی استفاده می‌شوند از این دست هستند. اغلب داروهای شیمی درمانی نیز موجب ریزش موی شدید می‌شوند. زیرا دارو فولیکول مو را به عنوان سلول ناسالم در نظر می‌گیرد و به آن حمله می‌کند.

برخی داروهای ضد افسردگی نیز با ایجاد نوسانات هورمونی موجب ریختن مو می‌شوند. یکی از عارضه‌های احتمالی داروهای قلب، آرتروز یا فشار خون نیز ریزش مو است.

رادیوتراپی

هر نقطه‌ای که در معرض رادیو تراپی باشد دچار ریزش مو خواهد شد. زیرا اشعه رادیوتراپی فولیکول مو را خواهد سوزاند. به همین خاطر محدوده‌ای که رادیو تراپی شده شاید هرگز مثل قبل مو در نیاورد. این خبر بدی برای آن‌هایی است که تومور مغزی را تجربه کرده‌اند و مجبورند برای درمان از رادیوتراپی در ناحیه سر استفاده کنند.

اتفاقی که موجب اضطراب شدید می‌شود

پس از این‌که آدم‌ها در معرض  شوک روحی شدید قرار می‌گیرند، چند ماه بعد مبتلا به ریزش موی گسترده خواهند شد. این نوع ریزش مو دائمی نیست و موی از دست رفته مجددا رشد خواهد کرد. پس قبل از هر پیش‌داوری در مورد دلایل ریزش مو نگاهی به چند ماه گذشته کنید تا شاید منشا استرس را بیابید.

مدل دادن به مو

اگر جزو افرادی هستید که دائما به موهایتان مدل می‌دهید، آن‌ها را می‌کشید یا زیورآلات متعدد به آن اضافه می‌کنید، احتمال این‌که موهایتان بریزد زیاد است. به یکی از دلایل ریزش مو که به آن کمتر پرداخته شده است، آلوپسی تحت کشش می‌گویند. وقتی مو کشیده می‌شود کم‌کم پیاز مو سست شده و کنده خواهد شد. این نوع ریزش مو دائمی نیست اما اگر موجب زخمی شدن کف سرتان شوید ممکن است دیگر در آن ناحیه مویی نروید.

بیشتر بخوانید: شامپو های ریزش مو چه هستند و آیا واقعا کار می کنند؟

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

موارد زیر زمان‌هایی هستند که باید ریزش مویتان را پیگیری کنید

  • ریزش موی غیر طبیعی که با گذشت زمان کم نمی‌شود.
  • الگوی ریزش موی مقطعی یا سکه‌ای
  • ریزش مو در کودکان
  • زنانی که ریزش مویشان از ناحیه پیشانی آغاز شده است.

پیشگیری از ریزش مو

پیشگیری از ریزش مو

روش‌های متعددی برای درمان ریزش مو وجود دارد اما در گام اول باید مشخص کنیم دلایل ریزش مو چه بوده‌اند. برای پیشگیری از ریزش مو:

  • تیروییدتان را چک کنید. اگر کم‌کار یا پرکار بود آن را درمان کنید.
  • اگر در خوانواده‌تان سابقه ریزش مو دارید با روش‌های پی آر پی، مزوتراپی و هیرفیلر می‌توانید از ریزش مو پیشگیری کنید.
  • اختلالات هورمونیتان را درمان کنید.
  • اگر ریزش مو به علت بیماری یا عارضه‌ی دارویی است با پزشکتان مشورت کنید تا در صورت امکان درمان را عوض کند.
  • سبک زندگیتان را بهبود بخشید و از استرس دوری کنید.
  • موهایتان را محکم نبندید و به آن ضربه وارد نکنید.

درمان ریزش مو

متدهای زیادی برای تقویت فولیکول مو و درمان ریزش مو وجود دارد. اما نخست باید دلایل ریزش مو پیدا شود و اگر امکان دارد عامل آن متوقف شود. فرایندهای زیر همگی در جهت درمان ریزش مو به‌کار می‌روند.

تزریق پی آر پی

تزریق پی آر پی

پی آر پی در واقع پلاسمای غنی از پلاکت است. پلاکت در ترمیم سلول‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. پزشک ابتدا از شما خونگیری می‌کند. سپس در دستگاه سانتریفیوژ پلاسمای حاوی پلاکت را جدا کرده و به نقاطی که ریزش مو در آن‌ها بیشتر است تزریق می‌کند. پلاکت پس از ورود به زیر پوست، فاکتورهای رشدی خود را آزاد کرده و سلول‌های آسیب دیده را ترمیم می‌کند. پی آر پی کاملا بیولوژیک و از خون خود فرد است و هیچ عارضه‌ای ندارد.

درمان با پی آر پی ( PRP )

مزوتراپی برای درمان ریزش مو

مزوتراپی

تزریق مزو یکی دیگر از روش‌های درمان ریزش مو است. تزریق آن موضعی است و در نقاطی که ریزش مو اتفاق افتاده تزریق می‌شود. مزو حاوی ریزمغذی‌ها و ویتامین‌ها و املاح مفید هستند که می‌توانند جلوی ریزش مو را بگیرند. پزشک با توجه به الگوی ریزش مو در سر نقاط تزریقی را تعیین خواهد کرد.

هیرفیلر

فیلرها حجم‌دهنده‌های پوستی هستند. هیرفیلر اما کارکرد متفاوتی دارد. ماده‌ی ژل مانندی زیر پوست سر تزریق می‌شود که حاوی موادی بسیار مفید برای سلول‌های آسیب دیده است. گاهی می‌توان از روش‌های ترکیبی استفاده کرد. در بازه‌ی زمانی مشخص، پی آر پی، مزوتراپی و هیرفیلر را انجام داد تا به بهترین نتیجه ممکن رسید.

تاثیر هیرفیلر بر رشد مجدد موها

درمان ریزش مو در ساری، کلینیک الگانت

اگر تصمیم دارید درمان ریزش مو در ساری انجام دهید، پیشنهاد ما به شما کلینیک الگانت است. این مرکز مجهز پزشکی پوست، مو و زیبایی با پزشکانی متبحر و باتجربه و فضایی کاملا بهداشتی، بهترین خدمات زیبایی پزشکی را ارائه می‌دهد. پس از تعیین وقت ابتدا توسط یکی از پزشکان مجموعه ویزیت و مشاوره رایگان خواهید شد. پزشک محدوده‌ای از سرتان را که دچار ریزش مو شده بررسی خواهد کرد و پیشینه پزشکیتان را خواهد پرسید. پس از یافتن دلایل ریزش مو، یکی از روش‌های درمانی یا ترکیبی از چند درمان را به شما پیشنهاد خواهد داد. تزریق پی آر پی، مزوتراپی و تزریق هیرفیلر با بهترین تجهیزات و مواد با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود. در کلینیک الگانت می‌توانید از کیفیت کار اطمینان داشته باشید. با ما تماس بگیرید.

 

برچسب ها: بدون برچسب

نظر بگذارید

قسمت های ضروری با * مشخص شده